U akciji "Recikliraj-profitiraj" našoj školi pripalo drugo mjesto

b_250_150_16777215_00_images_vijesti_sisecam_knjige_lopte.jpgMenadžment SSL opredjeljen je za promovisanje zaštite okoliša, zaštite zdravlja, zaštite na radu i poboljšanja kvalitete življenja stanovništva na lokalitetu općine Lukavac. U skladu s tim, Sisecam soda Lukavac d.o.o. je prihvatila ulogu donatora u okviru projekta "Recikliraj - profitiraj",

koji realizira Udruženje za zaštitu flore i faune Lukavac uz finansijsku podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, a koji obuhvata škole koje uspiju da prikupe najviše korisnog otpada u prosjeku po jednom učeniku.

Kako bi nagradili trud i rad učenika u Općini Lukavac, a uzimajući u obzir značaj ove akcije i po pitanju edukacije i odgoja samih učenika i po pitanju zaštite okoliša, SSL je uzela učešće i obezbijedila donatorstvo u vidu opreme i učila za najuspješniju školu u selektivnom prikupljanju otpada. U toku 2013 godine izvršene su dvije donacije: U februaru su uručene knjige OŠ Dobošnica - školi koja je skupila i razdvojila najveću količinu korisnog otpada u tom periodu; ovog mjeseca donirane su lopte OŠ Lukavac Mjesto. Kako bi mogli živjeti u skladu sa prirodom, SSL je prepoznala probleme sa kojim se suočavamo i, istovremeno poštujući principe održivog razvoja u Općini Lukavac, aktivno učestvuje u projektima i aktivnostima koji doprinose smanjenju negativnog uticaja na okoliš.