Važno obavještenje

Dragi učenici i roditelji,
Već ste upoznati da je Naredbom Kriznog štaba FBiH Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona donijelo Odluku o obustavi nastave u periodu od 12. do 25. marta 2020. godine.
Uzimajući u obzir tešku situaciju sa korona virusom u svijetu i našem okruženju i mogućnost da bi ovakvo stanje moglo i duže potrajati, te činjenicu da učenici nisu na raspustu naši nastavnici su već poduzeli određene korake. Koristeći postojeće društvene mreže formirali su grupe prema razredima i počeli određeni vid online nastave. 
Formirane su grupe u koje su pozvani učenici odnosno roditelji kada su u pitanju učenici nižih razreda. Kroz ove grupe će nastavnici sa učenicima pokušati realizovati planirane nastavne sadržaje.
Poštovani roditelji od  ponedjeljka, 23.03.2020. godine počinje testna online nastava na području cijelog Tuzlanskog kantona pa Vas molimo da učenicima omogućite pristup internetu i korištenje odgovarajućih uređaja (mobitel, laptop, kompjuter) a prema uputama o načinu i vremenu korištenja istih koje ćete dobiti putem gore navedenih grupa od naših nastavnika.
Naši nastavnici daju sve od sebe, a očekujemo  odgovornost učenika i Vas roditelja kako bi svi zajedno što bezbolnije prevazišli ovu tešku situaciju. Isto tako u cilju sprečavanja širenja zaraze i zaštite svoga zdravlja svako od nas treba da se ponaša prema uputama koje dobijamo od stručnih službi.
Nadamo se  što bržem povratku u naše školske klupe.